Forum för poesi och prosa 25-27 november

Fast scen för poesi och prosa -Gränslöshet
25 november kl 19.00 på rest. Mastmagsinet i Kristinehamn
Inger Edelfelt och Rolf Zandén

26 november kl 20.00 på rest. Koriander i Karlstad
Inger Edelfelt, Cletus Nelson Nwadike och Rolf Zandén

27 november i Arvika kl. 19.00 på Ritz café
Inger Edelfelt och Sven Smedberg
//MS

Dagbok vecka 47

Söndag

Klar solig och lite kylig söndag. På eftermiddagen åkte E o S och jag på höstfest i G H.

Vi fick Jansson och kaffe med rulltårta. L K från Arvika spelade och sjöng. Träffade bekanta.

På kvällen såg vi Luftslottet (en Wallanderfilm).


Lördag

Hillary Clinton verkar bli utrikesminister i Obamas ministär och centralbankchefen Gates föreslås bli finansminister. Starka kort. Marknaden här hemma krisar. Julrean startar tidigt eftersom handeln backar.

Handlade tidigt. Köpte skor till H och lämnade hos henne. Det får bli för tidig julklapp.


Fredag

Jobbade hela dagen med systemdokumentation och förberedde tester. Planerade förändringar inför årsskiftet. Måste komma ihåg tack till M o M för studiebesöket. Leverantörsbearbetning kräver också en insats.

Hann med tidiga tåget hem. Trevligt sällskap i bistron. M bjöd på torkad mango. Kanongott! Tipsade tågvärden att förstärka sortimentet i Bistron. Olika kulturer hann vi också med att jämföra. Blev lovad recept på julglöggspanacotta.

Min stolsgranne i kupén utbildade sig till kantor. Världen är liten då han kände flera av mina vänner.

E hämtade vid stationen.


Torsdag

Bussen till jobbet sen som vanligt den här veckan.

Jobbade med systemdokumentation mm. Det är bra med tidredovisning så man får en överblick om vad man gör av olika moment.

På kvällen gick på After work med facket. Vi gick till en pub. Åt BookMaker. Det var länge sedan men det är alltid gott. Slut på busskortet och fick betala dubbel avgift.

E. hade varit på sjukhuset och fått ögat undersökt. Troligtvis en blodpropp tror läkaren. Återbesök i december.


Onsdag

Bussen sen igen.

Jobb som vanligt.

Åkte ut med tåget till V-holma och hämtade mina sista prylar. Två väskor blev fyllda så jag tog bussen åter till U. Lämnade nyckel.

Sen tog jag taxi hem. Ett litet okänt taxibolag som var 50% dyrare än de jag åkt med tidigare .

Det bolaget kommer jag inte att anlita igen.


Tisdag

Upp tidigt och åkte med x2000 6.38. sov delar av vägen innan jag åt frukost i höjd med Katrineholm.

Vi blev stående i Södertälje efter som ett elfel gjort hela Mälardalen strömlöst. Skulle träffa mina arbetskamrater på Folkets hus för 10.00 där planeringsdagen ("Utvecklingsdagen") var inbokad. Det visade sig att de var kvar i Uppsala eftersom elfelet även omfattade sträckan mellan Stockholm och Uppsala. De hann med taxi i tid till 10.00. Fantastiskt rolig och intressant dag.

Vi åt på ett litet café på Drottninggatan innan vi tog tåget till Uppsala. Skönt att bo inne i Uppsala så det var enkelt att ta bussen från stationen.
Måndag

Semester. E skjutsade mig till stan. Lämnade in alla juldukar på tvätten. Skönt att få dem tvättade och manglade till jul.

Träffade B o M på lunch. En timme går fort. Sen gick jag till banken för att gå igenom olika konton.

På eftermiddagen gick jag till V K där vi hade kvällsmöte. Attesterade en mängd fakturor.

Gick igenom resultatet från bokmässan. Bra försäljning och medlemskap av tidningar i år.

Nästa tidning kommer till advent.

Åkte med B till H-berg där E mötte.

//MS


Frigående ägg

Min valiga runda i affären för veckohandlingen resulterade i en fylld vagn. Bröd, ost och smör och det vanliga, köttfärs, hårshampo och fågelfrö.

Men så kom jag till äggstället. Frigående ägg stod det på hyllan ovanför. För min inre syn såg jag äggen "hoppa" från redena och ströva fritt i hönsgården. Starka måste de vara. Kanske dansade de i ring innan varubilen hämtade till affären.

Dessbättre visade det sig, att det på förpackningen stod "Ägg från frigående höns".

© Maria Silvia


Dagbok vecka 46

Måndag

Måndag upp kl 5.30. X2000 till Stockholm 6.38 i tid. I Stockholm hann jag  precis med tåget 8.55 som stannar i Uppsala.

Gick direkt till facklig kurs i Sensus lokal vid ån. På förmiddagen gick vi igenom arbetsrätt med fokus på LAS. Lunchen åt vi på PLOCK. Många steg blev det. Eftermiddagen ägnades åt Arbetsmiljö och krishanering. Pratade om myndighetsöversynen.

På kvällen åkte jag till min lägenhet i V. Packade resterande  prylar och ställde i tvättstugan. Sen städade jag hela lägenheten och våttorkade golven. Låg kvar i V.


Tisdag

Vaknade i V. Det här var sista natten i V. Nu skall jag bara åka dit och hämta prylar jag ställt i tvättstugan t.v. Dragväska, ryggsäck och stor kasse var fullpackade när jag gick till tåget.

Och hade sagt "hej då lägenheten". T ringde på vägen och bjöd på middag på kvällen. Tyvärr tvungen tacka nej eftersom jag skulle upp tidigt nästa morgon.

Arbetsdag som vanligt min restlista verkar inte krympa. Ungefär som på möten två personer kommer in och en försvinner. Skulle ha varit på handläggarnätverk med andra myndigheter men borta måndag och onsdag så det gick inte att få ihop pusslet. Möte med K om revisorernas frågor. Lite tillägg på underlaget från r-gruppen och systemgruppen. K skulle maila revisorerna.

Hade tänkt gå biten från hållplats vid S-utbildningen och hem men regn och alla väskor gjorde att jag tog en taxi från jobbet (betydligt billigare än till V). Gick till ICA och handlade lite när regnet avtog. Lyxigt med en kvartersbutik så nära (som dessutom är välsorterad).


Onsdag

Gick upp tidigt och åkte buss till C-stationen kl. 7.00 där A mötte upp med bil. K o I kom också och vi åkte till Arlanda. Planet gick tidigt  och vi landade i Östersund dit vi skulle på studiebesök i skanningscentralen. Från Östersund var det ca 10 mil och vi hade hyrt en bil. K körde. Det hade ännu inte kommit någon snö. På vägen hämtade vi upp dpl M vid en hållplats efter vägen (hon bodde precis nära vägen). Poliskontroller verkade det vara gott om norrut. Framme i S åt vi först lunch, som vi blev bjudna på. Frästelse (med ä!) eller viltskavgryta. Gott. Väl på skanningscentralen träffade vi M och gick vi igenom hela kedjan från ax till limpa! Posten sorterar in kuvert som skall till oss i "vår" låda. Sedan skärs kuverten upp. Kuverten mals med vatten och torkas till korvar, som sedan används som pellets i värmeverket. Därefter bar det iväg till sorteringsstationen. Fakturorna sorterades i olika buntar beroende på ex om de var enkel eller flersidiga. Vid stationen för skanning ställdes skanningutrustningen in för varje bunt. Tog med oss kaffe för att se på näst sista steget, verifiering. Varje faktura verifierades och klassificerades. Om de nio fälten tolkningsfälten lyste gröna godkändes fakturan direkt. Sista steget visade sig vara en textfil som skickas till fakturaväxeln, där den konverteras. Det var nyttigt att se alla steg i processen, som man inte täcker på annars.

Åkte tillbaka 10 mil till Östersund och flygplatsen. M släppte vi av vid hennes väg (bara 5 minuter från flygplatsen. Åt mat på flygplatsen. Planet tillbaka halv åtta till Arlanda. Landade lite före tidtabell. A körde oss och jag var hemma 21.20. Gissa om trött


Torsdag

Gick igenom revisorerna frågor med K. Kl. 9.00 kom vår revisor och vi svarade på frågor och tog fram material som hon skulle bearbeta på sitt kontor. I ett flödesverktyg beskrev hon vår process. Skall kolla vilket verktyg hon använder eller om det är pp.

Svarade på mail och skickade material till revisorn. Paus för lunch. Efter kl 17.00 arbetade jag med eftersläpande arbetsuppgifter. Bl.a. kollade jag igenom systemsäkerhetsplan inför möte fredag, Hemma ganska sent men handlade lite i ICA på vägen.


Fredag

Fredag flera möten. Träffade ansvariga för lagerbutikerna och IT ang. tester. Många tester kan det bli när uppgraderingar kommer ofta. En annan myndighet avsätter nio veckor för tester (kanske 3 personer x 3 veckor, en annan testade i fyra testmiljöer). Därefter träff med inköpsansvarig för avstämning inför möte om leverantörsbearbetning. Snabb thailunch med K, E, M o A. Jag tog ut lite kontanter. På kvällen skulle det bli verksfest på temat änglar och demoner. För min del hade jag tagit med en kjol och överdel helt i svart och tänkt måla naglarna svarta. Men i leksaksaffären hittade jag en draculacape och en toppig hatt med spindelväv. 

På eftermiddagen träffade jag och P systemägarna och vi diskuterade risker och vad som behöver testas. Tre nivåer finns: Test av default standardsystem vilket utförs av leverantören, Test hos oss på motkontroll på systemet matchat med inställningar av parameter mm hos oss, Test av våra anpassningar. Bl.a. är butikerna och inbetalningar anpassning. eFakutura verkar alltid vara nödvändigt att testa. Många testtimmar blir det.

Nu väntar riskklassificering av systemet bara det ett omfattande arbete.

Jobbade på E,s rapport och avlutade ett par ärenden.

Stängde datorn och började klä om till festen. Vi ockuperade mötesrummet och målade naglar och jag klädde om i svart och min draculacape. I leksaksaffären hade jag köpt "tatueringsmärken" och klistrade ett rött ärr på kinden. Slutligen den toppiga hatten på huvudet. Draculas dotter voilá

Vi åkte med A till festen på Galejan. Musik och glam mötte i entrén och vi minglade med en välkomstdrink. Tog en bordplacering med en bild av en jättespindel, som jag senare kände igen som ett konstverk av en stor amerikansk skulptris. Jag har tom gått under spindelns mage! Elddansare underhöll på innergården. Fantastiskt uppträdande.

Gick till mitt bord. Kul att sitta med arbetskamrater från andra enheter. I bakgrunden spelades filmen "Ringaren i Notre Dame". God mat med förrätt, varmrätt och dessert. Filén var hur mör som helst. Min rollfigur tyckte kanske att den var för oblodig. Festkommittén hade ordnat massor med överraskningar. Från varje bord (12 stycken) valdes en demon och en ängel ut. Efter en omröstning? vann bord nr 1 med gd som djävul och A som ängel.

Efter middagen blev det dans till levande orkester. Kul att dansa såväl diskodansstil som pardans. Inte så ofta det händer. Åkte taxi med E o Å hem och la mig kl. 1.00.


Lördag

Gick upp halv sex. Hoppade över frukost och gick ner till C-stationen. Tog 45 minuter och många steg blev det. Köpte kaffe och tog med på tåget 7.09 mot Stockholm. I Stockholm gick tåget 8.30 till Karlstad. Trött och seg var jag efter gårdagen. Sena kvällar är inte så normalt för mig (men roligt hade jag). Köpte kaffe och smörgås på tåget och slumrade en stund. Mitt röda ärr hade inte gått att tvätta bort så medpassagerare såg lite förundrade ut och hade kommentarer. E hämtade vid stationen. Hann hämta ut dukar från tvätten som lämpligt nog ligger i anslutning till stationen. Åkte hem. Vittjade all post och sorterade. Läste alla mail. Hälften skräp och "Nigeriabrev". Hälsningar från Gu o Be och påminnelse om att jag skall ta med fika på söndag.

Åkte till Bergvik och handlade kl 18.00. Skönt att slippa trängas. Hem igen till TV-kväll och mys. Skummade veckans tidningar. KT hade recenserat min bok. Inbjudan till hembygdsföreningens höstfest den 23 november hade kommit med Hembygdsbladet. Åt filé med potatisgratäng. Columbus som surat i två veckor spann, som den katt han är, när han fick några små putsändar från filén.

Tittade på Svensson Svensson. Gustav som jag normalt retar mig på har fått en lite förändrad framtoning i sin roll. Det är inte alltid så enkelt att genomskåda hans budskap men möjligen har pjäsförfattarna nu velat göra honom mera transparent.


Söndag

Sovmorgon. Skönt!. Renskriver min dagbok. Förbereder inför skrivarträffen i eftermiddag.

Lagar mat för idag och "matlådor". S kommer ut med bilder från bokmässan och jag åker med honom in till stan. Temat för kvällen är syskon. Vi hade skickat texter inför mötet till varandra. Noveller, dikter och kortprosa i blandning.  Det var min tur att ta med fika. Bröd, skinka och ost med paprika. La femkronor i automaten för att inte behöva "ödsla" tid på kaffebryggning. Nästa möte den 7 december så temat är Frihet. S skjutsar hem mig eftersom E har problem med sin syn.

//MS


Draculas dotter

Smyger utmed de mörka husväggarna. En ringlande kö utanför en upplyst trappuppgång.

Jag är hungrig och följer med strömmen in i en överfylld festlokal.

På capen hänger intorkade bloddroppar och min kind är sargad av ett blodrött ärr. Det är minnet från mötet med mitt senaste offer. Sedan dess har jag inte fått smaka riktigt blod.

Det förpliktigar att vara dotter till Dracula. Släkten fryser ut mig. Jag vanärar familjehistorien.


Inte lönt att försöka ge sig på någon i lokalen eller på innergården. Alla utrymmen är upplysta och jag skulle inte en chans att komma undan.

Blodet från en lättstekt filé smakar inte gott men jag kan inte svälta ihjäl.

©Maria Silvia

Fantasy


Dagbok vecka 45

Måndag

Måndag upp kl 5.30. X2000 till Stockholm 6.38 är utbytt mot ett loktåg. Gissa om det var försenat till Stockholm. Hann precis med Gävletåget 9.30 som stannar i Uppsala.

Hela dagen med att besvara mail, supporta och dokumentera.

Köpte korv vid stationen. Mycket senap och ingen ketchup säger kioskägaren med ett leende. Verkar som jag är igenkänd. På kvällen åkte jag till min lägenhet i V för att städa och packa saker jag hade kvar. Låg kvar i V.


Tisdag

Förbereder studiebesök i Strömsund, tittar på revisorernas frågor (52 punkter) och mera dokumentation och support.

Åker till nya lägenheten med prylar från V och handlar på närbutiken behändigt belägen tre minuter bort.

Läser några sidor i Åsa Larsson men lägger mig tidigt.


Onsdag

Obama vann presidentvalet i USA. En verkligt historisk händelse fyrtio år efter Martin Luther King.

Åker till Stockhom för heldag workshop/seminiarium om eBeställning. Staten vill spara ytterligare 4 mdr kronor. Hmm. På hemvägen mellanlandar jag på jobbet för att komplettera systemsäkerhetsplanen och besvara/skicka några mail.


Torsdag

Flera möten om studiebesöket, systemsäkerhetsplan och revisorernas punkter.

A skall vara ledig 4 veckor och det kommer att bli tomt utan hennes kompetens.

Är ledig fredag men fick ingen biljett till tidiga tåget. Åker 17.09 till Stockholm för att ta tåget hem kl.19.15. Äter en räkmacka på Stockholm Fisk innan tågets avgång.

E hämtar vid Centralen 22.30


Fredag

Upp tidigt. Skall vara med på Värmländska bokmässan. Det är liv och rörelse trots att många arbetar på fredagen. Hälsar på utställare och bekanta. I SHR monter får jag min julskiva Värmländsk Julglädje där jag har en text med (musik av och med Sandra Albertus och sång av Jessica Andersson).VFS-montern  är redan befolkad. Jag skall inte sitta förrän imorgon. Anita har lämnat in mina böcker redan. Strosar runt borden och lyssnar sedan på invigningen och några programpunkter. Att bli medlem i Frödingssällskapet gick inte längre att undvika.

Kl. 13.00 signerar jag min bok hos förlaget LibraArticFörlag och träffar en tremänning.

Har köpt lunchkupong så det är smidigt att sätta sig till dukat bord. Mellan 14.00 och 16.00 sitter jag i VFS-montern tillsammans med kollgor och säljer böcker.

Kl 17.00 stänger mässan och då är jag rejält trött.


Lördag

Tidigt uppe. Först handlar vi på Bergvik. E skjutsar in mig till mässan för att sedan åka hem med maten. Lyssnar på Rune Blidh och Monica Rogne vid Vilarstenen. Men sen förbereder mig sedan för mitt eget framträdande 11.30. Nervöst men det finns både mikrofon och mygga så det är lugnt. Några åhörare bänkar sig. St fotograferar.

Sen lyssnar jag på Gun Berger om Resan med Cocco Kanel.  Kort paus när jag äter lunch tillsammans med H och Sv. Faktiskt var maten godare igår.

Kl 13-15 sitter jag i montern för Värmländsk Kultur och vi värvar flera nya medlemmar och säljer bra av årets tidningar. Lyssar på Lars Andersson som intervjuas av Henrik Thorson chef för Film i Värmland. Hälsar på Lars som lovar oss (GH) ett utdrag ut boken som handlar om vår hembygd.

Kaffesugen träffar jag G o A-S och vi går till caféet och fikar innan vi dras till Sinnet där Bengt Berg och Henrik Thorson avslutar 2009 års bokmässa.

Klockan 17.00 stänger mässan och vi hämtar ut osålda böcker och pengar för sålda.

Packar ihop.

Orkar knappt hålla ögonen öppna utan lägger mig tidigt.


Söndag

Sovmorgon

Tvättar och lagar mat.

Lyssnar på Värmländsk Julglädje.

Uppdaterar bloggar och skriver om "Syskon" till nästa veckas skrivarträff.

Packar för veckan i Uppsala

//MS


I spåren på en bokmässa

Utan att förstå hur det gick till står jag där med sex böcker i handen.

Det kunde ha blivit sju men då var pengarna slut så den får vänta.

Väl hemma drabbas jag av insikten att alla bokhyllor är proppfulla

och att böcker också anlänt från bokklubben helt nyligen.

På bord, extrastolar och lediga golvytor trängs nu nyinköpen.


Att följa en bekants råd att slänga en gammal bok innan man köper en ny,

är inget som ens finns på kartan i vårt hem.

//MS


Värmländsk Bokmässa 7-8 november

Värmländska bokmässan på Museét i Karlstad.

Båda dagarna 10.00 - 17.00.
 
Utställarmontrar och framträdande
//MS


Dagbok vecka 44

Måndag

Vaknade halv sex som vanligt. Tåget till Stockholm var ersatt med ett loktåg. (X2000 var trasigt igen). Men SJ hade lånat ett tågsätt med några liggvagnar och en riktig restaurangvagn.

Jag som normalt brukar slumra på tåget fram till Katrineholm fortsatte med Åsa Larssons bok och hann knapp svälja kaffe och smörgåsen jag köpt. Nästan utläst när vi kom fram till Stockholm. Försenade. Tog tåget 9.30 mot Gävle i stället för Uppsalapendeln som redan avgått. Idag börjar vår stegräkningstävling och det är otroligt många steg man går bara från och till skrivaren.

Läste och svarade på mail. Planerade studiebesök i Strömsund där fakturorna skannas innan de skickas på fil till oss.

Den här veckan var flera arbetskamrater lediga. På kvällen följde A o I med mig till Vattholma för att flytta mina saker in till den nya lägenheten. Deras bil rymde otroligt mycket och A o I packade verkligen effektivt.. Vi flyttade in kassar, kartonger och säckar i den lilla ettan. Det blev lite trångt men te och smörgås smakade bra efter flytten. Snart blir det inflyttningsfest.


Tisdag

Jobbade med support, problemlösning och systemdokumentation. Kort avbrott för lunch i fikarummet.

B köpte Gudinnans ö av mig.

Åkte till Vattholma där jag gick till återvinningen med tidningar och packade ner några saker jag glömde igår. Stannade över.


Onsdag

Träffade T på morgonen. Jag har lägenheten i V kvar till den 15 nov.

Hela dagen som vanligt på jobbet. Jag stannade på Blå och åt pizza på hemvägen. Blå och en liten Ica ligger ca 3 minuter från min nya lägenhet och på morgonen stannar bussen nästan utanför. Packade ner lite kläder som skulle med hem till Värmland.


Torsdag

Hela dagen med problemlösning, uppföljning och planering av studiebesöket. Ny version av J strulade på min dator. Åt lunch med Å som jobbade idag. Efter lunch styrelsemöte med facket. Diskuterade utbildningsdag den 10 november.

Eftersom fredag är halvdag tar jag flexledigt.

Fick ingen sittplats på kvart över fem tåget utan det fick bli kvart över sju i stället. Mellanlandar på Stockholm och träffar C, som köper en bok.

Tåget hem är överfullt och många sitter på golvet men jag har fått en plats. Köper mat i kiosken. Spännande möte med stolsgranne som skulle till släktingar i Kristinehamn.

E hämtar på stationen där jag anländer först kring 22.20..

Läser mail. A har mailat om CD-släppet av Värmländsk Julglädje i Kristinehamn den 3 november. Min Julvisa med S (tonsättning) o J (sång) finns med i slutversionen. Kul.

Den 14 december har Värmländska FörfattarSällskapet fått bord på Bergvik så det gäller att planera in det datumet.


Fredag

E skjutsar till stan. Först går jag till banken för att kolla upp våra fonder. I på banken råder mig att ligga kvar om jag inte behöver pengarna just nu. Ja. jag följer hennes råd.

Äter en pizza på lunchstället mitt emot banken.

Köper dricka och nötter för eftermiddagens signering. Mellan kl 15.00-17.00 signerar jag Gudinnans ö hos Kleynes.  Det kommer en och annan, som tittar på den antikvariska delen av böckerna.

Jag sitter bredvid delar av Stindbergs brevväxling (11 band) men det är mysigt i den fallande skymningen med utsikt över Klarälven. Ett par "gamla" arbetskamrater kommer in och köper min bok. S fotograferar. HK kommer kl fyra och byter av B som jobbat sen tolv.

A-S kommer inte så vi packar ihop. S skall skjutsa mig hem men vi bestämmer att ta med färdigmat från restaurangen på Våxnäs. I Icabutiken dyker A-S upp och hon var sen från jobbet. Nu köper hon min bok så jag signerar där i Icabutiken.

S skjutsar hem och vi äter lövbiff. S sparar ned kort från boksläpp och signering på min dator.


Lördag

Upp tidigt. Vi åker till Bergvik och handlar. Sedan bär det iväg till vår frisör Eva. Idag är det äntligen både toning och röda slingor. E blir klippt när jag sitter i toningen. Vi åker hem med varorna och lastar in i kyl och frys.

På eftermiddagen far vi till kyrkogården och tänder ljus. E har smyckat med kransar och ljung tidigare. S kommer också dit och vi dricker kaffe i sockenstugan. Jag tar lotter på bröd och vinner en mjuk pepparkaka.

Hemma läser jag mail som jag besvarar. Sedan uppdaterar jag mina bloggar och skickar uppdateringar på hemsidan till S, som han skall göra.

Jag lagar kvällens middag. Det blir vitlöksbröd, gulaschgryta med creme fraiche och pepparkakor med grönmögelost.

Upptäcker att vi plötsligt har CNN, Disney Channel, TV3 och en hel del andra program på vår TV och förstår inte hur detta gått till. Nåväl det är bara att njuta så länge det varar av såväl tecknad film som en James Bondfilm vi inte sett tidigare.


Söndag

Sovmorgon efter intensiva dagar. Läser mail och rensar skräppost. Hela dagen ägnas åt matlagning och tvätt. Hembygdsgårdens räkenskaper (som jag ligger efter med) tar också tid. Promenerar för att få några steg extra till tävlingen. Planerar inför bokmässan den 7-8 oktober. På fredag skall jag signera hos LibraArticFörlag och på lördag har jag en egen punkt vid Vilarstenen. Dessemellan skall jag stå i VFS monter och ett pass hos VK. Kan inte vara med på CD-släppet i den 3 november.

Lagar köttbullar som blir platta biffar innan de åker i stekpannan. V ringer om "tjejträff" 30 november. På tv handlar allt om det kommande valet i USA. Obama eller McCain det är frågan. Med deras konstiga valsystem verkar det osäkert med utgången.

//Maria Silvia


Dagbok v 43

Måndag

Tåget till Uppsala 6.38 som vanligt. Försenat till Stockholm igen! Föreningsmöten med VK och GH på kvällen missar jag men eftersom jag har semester resten av veckan får det bli så.. Hela dagen är fullt upp på jobbet.  Svarar på mail och betar av på min "att göra"-lista. Den fylls på hela tiden. Övernattar i lägenheten inne i Uppsala dit jag börjat flytta. Skönt att komma närmare jobbet och nu kan jag gå på teater utan att behöva snegla på tågtider.


Tisdag

En sväng till jobbet innan jag går på kursen Lagar och avtal inom arbetsrätt. Det är en tvådagarskurs och jättenyttig. Har hänt en del sedan jag läste sist.

Hämtar korten från Bordeaux och faller för en digitalkamera av mindre modell till extrapris 999 kronor (bara idag). Hade varit bra att ha i Bordeaux men korten från min gamla analoga Olympus blev ganska ok.

Går förbi jobbet för att kolla mail. Sedan ansluter jag till några andra arbetskamrater. BW har ordnat buss till Operan, där vi skall lyssna på Askungen av Rossini.

Det är säkert 25 år sedan jag var på Operan i Stockholm. Huset och inredningen är magnefik med guld och mörka paneler. Det är fullsatt och publiken blandad. Vi har fått mycket bra platser och jag sitter ytterst på rad 7. Tyvärr kan jag inte riktigt fokusera på textningen så jag ger upp och njuter av musik, sång och livfullt utspel. Till pausen hade jag beställt räksmörgås och ett glas vitt vin eftersom jag inte hann äta något före. Inget kul att sitta med knorrande mage. Delade bord med ett trevligt sällskap i Gustav den III café. Åter tillbaka för att njuta av andra akten.

Efter föreställningen packade vi in oss i bussen som stod parkerad utanför. På hemvägen äter vi baguette som väntade i bussen. Karin Igelbäck åkte med till Uppsala där hon bor.

Nu var det verkligen skönt att bo inne i Uppsala dit vi kom tio i tolv. Tog taxi "hem".


Onsdag

En sväng förbi jobbet innan dagens lektioner, dag två av Lagar och avtal. Köpte jiffykuvert på Clas Olson. Åkte hem till Värmland för att förbereda torsdagens boksläpp.

E hämtar vid stationen. A ringer och säger att trycket inte hann få iväg boken idag men lovat att köra personligt från Örebro till A. Paniken närmar sig. Plockar ihop material till boksläppet i Grava Henbygdsgård.


Torsdag

Åker tidigt för att handla dricka, nötter, baklava mm till kvällen. A ringer och säger att hon fått boken levererad hem till sig på förmiddagen. B kör böckerna till hembygdsgården där vi möter upp.

Hem igen för att byta om och packa förfriskningarna.

Kl. sju startar vi. Jag börjar med mitt boksläpp Gudinnans ö - myt och verklighet. A har gjort ett fantastiskt jobb med omslag och inlaga. Hembygdsgården är fylld. Efter mitt framträdande berättar Gösta Karlsson från sin novell Bikungar (några Gravaprofiler). Kaffe och trevligt småprat med vänner och grannar.

Ganska trött i säng


Fredag

E skjutsar mig till stan. Lämnar min bok till Värmlandslitteratur och säljer några böcker till bibliotek och Kleynes. Gör upp med HK att signera boken den 31 oktober. Lunchar med M och B Duvanhuset. Kul att träffa kompisar. Handlar lite och tar bussen hem (en av de få avgångar som fortfarande går.)


Lördag

Vi åker tidigt till Bergvik och handlar. E skjutsar till Centralen där G väntar. Vi skall på medlemsmöte med VFS i Kristinhamn.

Möte och workshop fram till halvfyra. Sen har vi litteraturcafé i Ölme Diversehandel. En gammal handel som även inrymmer café. Är inte hemma förrän ganska sent.


Söndag

Sovmorgon! Skönt att pusta ut efter intensiva dagar. Lagar mat, tvättar och läser.

Börjar läsa Åsa Larssons senaste men bestämmer mig för att ta med den till Uppsala.

Jag lägger mig tidigt eftersom jag måste upp halv sex igen.
//MS