Midsommar 2007

Så har det varit en riktig svensk midsommar. Ja ni vet med dagsregn, dimma och vattenpölar. Sill, lax, köttbullar, korv och färskpotatis samt jordgubbar och glass fick njutas inomhus och "små grodorna" var inte att tänka på. Två taniga björkar pryder verandan och hjortarna tar paus vid vår tomtgräns. 
TV-programmet med midsommarfirandet i Kil var desto mer soligt. Huldrelika flickor sjöng och dansade och ångbåten Freja med glada sångare trafikerade. "Östen med resten" underhöll och Stig Torstensson läste dikter av Ehne och Parnevik. 
En otroligt vacker och välkomponerad produktion. Fantastiskt foto av och kring Kil, Fryken och hembygdsgården. 
Tack för den.
© Maria Silvia 

17 juni..

klockan 18.00 är det musik- och lyrikcafé i Vikekyrkan.


I denna ljuva sommartid

Nätterna vita doftar syrenen vid min knut. Och i tidiga morgonen njuter jag dagens första kaffekopp på altanen. Allt är grönt och luften dallrar kring fjärilar och fåglar. Första sommargetingen hälsar också på. Utsikten bjuder på hjortarna som flyttar sig runt i ett cirkelmönster inom hägnets ram. De mindre hjortarna förflyttar sig på led och två rivaliserande bockar i utkanten slåss om en hona.

Hjortarna betar av det gröna gräset som växer på marken. Det verkar inte som hjortarna läst NE där det står att de äter ytterst sparsamt av gräs.

© Maria Silvia