Fyra sorters kakor på Café tio

Fredag den 30 mars berättade Gun Berger, Ann-Sophie Cedricson, Birgitta Leander och Maria Silvia om tillkomsten av sin dikt- och prosaantologi Fyra sorters kakor  -en bok om möten.

Bakom idé till färdig bok ligger det mycket arbete. När väl alla texter är valda vidtar korrekturläsning, förhandlingar med förlag och sedan en nervös väntan på den färdiga boken.

 

Ett tjugotal åhörare hade bänkat sig på Café Tio denna fredagsförmiddag. Man fick lyssna på såväl dikter som korta prosastycken som lockade fram både skratt och igenkännande nickar.

© Maria Silvia

Kalender 2007

19 maj VFS Medlemsmöte och litteraturcafé
Gunnarskog 

24 maj Cafékväll              
Grava hembygdsgård 

25 maj Poesitältmöte        
Ransby 

9 juni Seminarium VFS
Molkoms folkhögskola 

14 juni Cafékväll
Grava hembygdsgård 

19 juli Cafékväll
Grava hembygdsgård 

5-12 aug Kulturvecka Sunne 

26 aug. Gravadagen
Grava hembygdsgård 

8 sept Berättarkväll VFS         
Skillingmark 

27-30 sept. Bokmässa
Göteborg 

18 okt. Cafékväll
Grava hembygdsgård 

16-17 nov. prel Värmländsk bokmässa
Karlstad

Sex dagar på Hörselvården

Sex dagar med personal från hörselvården vid Centralsjukhuset i Karlstad.

Jag hade jag förmånen att tillsammans med åtta andra delta i intensivrehabilitering.

Audionomer, hörselpedagoger, kuratorer och läkare träffade vi åtta kvinnor och en man under intensiva dagar med föreläsningar, diskussioner, hjälpmedelssinformation och glad samvaro.

 

Tack Landstinget och försäkringskassan för alla de resurser ni satsat.

 

© Maria Silvia


Världspoesidagen

Snart närmar sig Världpoesidagen. Närmare bestämt 21 mars. Inte ens utmärkt åtminstone i min almanacka. Men det är den 21 mars då det är vårdagjämning. Vadå vårdagjämning? Kan

man jämna ut våren. Till en slätstruken ljusblå massa då? Inga friska vindar, slomkulor och rödblåsta kinder. Men det var om Världpoesidagen det skulle handla. Läs en dikt i bussen, på fikarasten och i kön på Ica. Gör det.

© Maria Silvia


Vårdag

Snön ligger fortfarande i drivor men sol och regn tär varje dag. Gröna marker anas fläckvis under fjolårsgräs och löv. Jag går en sväng och det blåser lite grand. Kan inte släppa vinterjackan än. Utanför tomten gärdar grannen in fälten för sina djur. Undrar hur det blir i sommar. Fullt av får, kor eller vad? Kommer älgarna fortfarande att promenera utanför vår veranda? Skogen är rensad från sly och gallrad. Horisontlinjen är vacker och nu kan man gå inne i skogen där det tidigare nästan var urskog. Men min barndoms skog är borta. Jag minns fantasier om troll och älvor, utflykter med choklad och smörgås eller korvgrillning i någon grusgrop. Nåja någon riktig kulturskog var det väl aldrig. Nu når kanske solen ner till marken och nya träd och växter kommer till.

© Maria Silvia


Fyrtioåtta vinflaskor

Fyrtioåtta vinflaskor kom med budbil. Det är så många flaskor som produceras på den vinrad som jag och tre kompisar arrenderar i Frankrike.

Varje rad ger alltså fyrtioåtta flaskor. Arrenden förmedlas genom genom olika företag i Sverige och förutom arrendet vill vinbonden ha betalt för skötsel av vinraden, lagring och buteljering.

Man kan välja på att själv åka ner åka hämta vinet eller låta en transportfirma frakta hem det.
Arrenderar man flera år kan man byta mellan olika vinbönder och distrikt som Bordeax, Loire, Bourgogne m.fl.
För att göra det ännu roligare kan man låta tillverka en egen delägarettikett att sätta på flaskorna.

En bra födelsedagspresent till den som har allt.

©Maria Silvia