Året som gått, 2009

Ett år med arbete och kultur. Pendlat jobbet till Uppsala med SJ. Resor som använts till arbete eller mitt eget skrivande. Spännande möten och samtal med nya och gamla bekantskaper, har det också givit.

Inte alltid lämnar tågen eller ankommer i tid. Det är otroligt så många förklaringar det finns: datorhaveri, spårbrist, löv på spåren, nedrivna kontaktledningar, personalbrist eller brist på lok och vagnar m.fl. Mest spännande! var när ledningscentralens övervakningsdator havrerat och vi fick vänta Söder om Stockholm. Ledningen kunde inte alls rekognosera oss och många tåg stod på rad före och efter oss. Med hjälp av manuell inringning kunde vi sakta anlända Stockholms central kraftigt försenade. Intressant var att SJ-tidningen Kupé denna period skrivit ett långt inlägg om ledningscentralens arbete och möjlighet till uppsyn över olika tågs positioner och förseningar. Dock hade ljust haveri av ledningscentralens dator utelämnats.

Flyttat in till Uppsala i slutet av 2008 till en liten lägenhet nära Stadsskogen. Härliga promenader till jobbet under sommarhalvåret genom Stadsträdgården och längs Fyrisån.

 

Teater

Oförglömligt teaterår på Uppsala stadsteater med bl.a. En dag skall jag berätta om mamma, Hantverkarna och Drottning Kristina. Duktiga skådespelare och en nytändning med Linus Tunström som chef. Fyra skrivarkompisar bjöds in till Dansafton av Dans i Värmland med bl.a. intention att skriva texter till danserna. Härlig stämning med såväl nya unga kreativa och etablerade dansare. Efteråt avslutning på kvartersrestaurang med goda vänner och arrangörer.

 

Sång och musik

Bussade från jobbet för en fantastisk föreställning ”Barberaren i Sevilla” på Operan i Stockholm. Ett trevligt inslag med operakvart innan ställningen. I pausen mingel med arbetskamrater.

Stjärnesång med Uppsala kammarmusiker på Uppsala konserthus och Rebecka Törnqvist på Catalin gav mersmak på Uppsala musikliv

Lyssnade på Sven-Ingvars i Karlstad ett band med kultstatus. S D medverkade på bas.

 

Poesi och prosa

Novelltävling i Grava Hembygdsförening kungjordes på Berättarkvällen 22 oktober.

Vinnarbidragen av Per-Inge Lidén och Gösta Karlsson framfördes.

Den 6-7 november var det bokmässa i Karlstad.             

Jobbade i montrarna för VFS (http://vfs.blogg.se) och Värmländsk kultur. Hann dela tankar med andra, fundera och inta inspirerande möten. Trots att bokhyllorna hemma svämmar över och bokklubbsböckerna nyss anlänt står jag här med en röd klänning, en överlevare, gröna skuggor och en falsk näktergal.

På lördagskvällen var jag inbjuden till cafékväll i Skårekyrkan för uppläsning av dikter och intervju.

 

Blogg och hemsida

M A, G V, P O och H L är nya gästpoeter på min blogg o hemsida

 

Värmland

Sommaren går till historien som den mest regniga sommar jag kan minnas. Fälten utanför vår tomt var insjö. Det är sant att jag alltid önskat att bo vid vatten men nja det här var inte riktigt vad jag tänkt. Grannens hjortar badade och strutsarna letade torra fläckar även om de plaskade med fötterna ibland. I dammen flyttade änderna in och födde upp nya ungar.

Grannen öppnade gårdsbutik en kvart från oss och slaktar näruppfödda egna och andras djur i gårdsslakteriet. Skillnad på köttkvalitet.

Slutet av december bjuder på sträng kyla, gnistrande sol och tjocka snötäcken.

 

Året avslutades med en lång ledighet tillsammans med familj och vänner. (Nåja lite arbete på distans blev det). Firar nyår i Karlstad. Kanske möjlighet att få syn på kommunens fyrverkeri från Herrhagen?

/MS

 

PS

Rättstavningsprogrammet envisas med att förslå mangel i stället för mingel

DS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback