Skrivartävlingar 0808->

Nyttig länk till aktuella skrivartävlingar
http://www.brevnoveller.se/index.php?sida=tavlingar


Xtra-bladet Karlstad-Hammrö söker kåsörer

Bor du i Karlstad eller på Hammarö? Då får du gratistidningen Xtra i din brevlåda.        

Xtra efterlyser kåserier! Nu har du chansen att formulera det du har funderat på,harpå hjärtat eller vill argumentera för.I varje nummer publiceras ett kåseri och kåsören blir publicerad med bild, får biobiljetter och äran! Högst 2500 tecken inkl. blanktecken skickar du till: [email protected]

Läs mera på nedanstående länk
http://www.nwt.se/ArticlePages/200708/23/20070823100134_857/
20070823100134_857.dbp.asp

Frågor? Kontakta: Marie Lundström, Xtra, Nya Wermlands-Tidningen,

Tel: 054-19 98 26,
 E-post: marie.lundströ[email protected]


Du kan få din novell uppläst i radio!

Skicka in en novell på valfritt tema till P3 Stars novelltävling och tävla om att få din novell uppläst av Martina Haag i radio. Vinnaren får ta med en vän och komma till Radiohuset i Stockholm och vara med i studion under inspelningen.

Du laddar enkelt upp din novell i formuläret här till höger under kategorin "Novelltävling".

Tävlingen pågår mellan den 1 juli och den 24 augusti och vänder sig till dig upp till 25 år. Din text får vara max 15 000 tecken lång (inklusive blanksteg). Du får tävla med en novell, så välj ut din bästa!

Vinnaren får: sin novell uppläst i radio av skådespelerskan och författaren Martina Haag. Novellen kommer att sändas både i P3 och i webbkanalen P3 Star. Vinnaren får också ta med sig en vän till Radiohuset i Stockholm för att vara med i studion under inspelningen.

Läs mer på

http://www.p3star.se/default.ns?lngItemID=1116&intPageColor=5

Fantastiknovelltävlingen 2008

Deadline 1/9

Årets fantastiknovelltävling, stödd av E-författargruppen SKRIVA och föreningen Novellmästarna, på temat science fiction, fantasy eller skräck, har deadline 1 september. Skicka bidrag som ren text (inga bifogade filer; språk svenska) till [email protected].

Priser:

1:a pris 500 kr.

2:a 300 kr.

3:e 200 kr.

Därutöver bokpriser och diplom!

Det är nionde året i rad denna tävling utlyses, sedan tre år tillbaka med prispengar, tack vare stöd från föreningen Novellmästarna. Det är Sveriges äldsta novelltävling för fantastik, bredast i sitt upplägg, och den med längst erfarenhet av fantastiknoveller.

Arrangören SKRIVA är den elektroniska författargruppen som ägnar sig åt just sf, fantasy och skräck och har funnits sedan 1997 - Sveriges äldsta nätbaserade skrivarsällskap.

Källa:
http://www.skriva.bravewriting.com/

--------------------------------------------------------------------------------


Ny TEXT

Deadline 15/9

NY TEXT! är alltså ett årligt återkommande projekt för insamling av nyskriven text för scen. Projektets mål är att förkorta vägen mellan skribent och producent. Det är ett samarbete mellan Sveriges 13 aktivaste fria grupper, Regionteater Väst, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Nationella Dramaturgiatet och Riksteatern. Ett samarbete för att förkorta och förenkla vägen till scenkultursproducenterna för oetablerade som etablerade textförfattare. Projektet är indelat i sju regioner med en centralort: Region Syd(Malmö) Region Sydöst (Växjö/Kalmar), Region Väst (Uddevalla), Region Göteborg, Region Nordväst (Östersund), Region Öst (Stockholm), Region Nord (Umeå) Detta för att förstärka den lokala förankring som är grunden i Riksteaterns verksamhet .

Läsandet och skrivandet ökar explosionsartat. Vår tid hungrar efter att beskrivas, förstås och tecknas och vi får fler och fler bloggar, fanzines och egentryckta böcker och diktsamlingar. Samtidigt är kanalerna för att få sin text uppsatt på scenen minst lika smala som någonsin tidigare.

Teatern är en kollektiv konstform: det är många saker som måste fungera för att skapa en föreställning som utmanar både form och tanke och som dessutom berättar något väsentligt om vår samtid. Genom NY TEXT! hoppas vi hitta textförfattare som är intresserade att delta i det arbetet.

Under flera år har det pågått en mängd projekt i liten skala på lokal nivå över hela landet med syfte att ge dramatiker ett forum där de får möta de grupper och människor som har möjlighet att förverkliga deras texter (tex Öl, vin och massa manus på Teater Scenario, Dramalabbets arbete, Barnteaterakademin, Nya pjäser - Nya världar mfl). Med NY TEXT! tar vi ett nationellt grepp om fenomenet och samlar så många aktörer som möjligt under samma tak.

Inom ramen för NY TEXT! låter vi blivande dramatiker komma närmare teatern genom mötet med skådespelare som framför deras texter, samtidigt som deras alster (ofta för första gången) tillåts möta en intresserad publik. Med NY TEXT! vill vi dessutom underlätta för textförfattare att få kontakt med scenkonstproducenter så att de får möta läsare som kan ge kvalificerad respons på det som skrivits och som kan bistå med tips och råd för att göra texterna möjliga att använda på teatern.

Målet är så klart att skapa ett forum för fler nya dramatiker som är intresserade av samtida teatern. Vi vill möjliggöra att vår tids historier med vår tids språk får plats på våra scener och NY TEXT! är ett bra verktyg för att åstadkomma detta.

Målet med NY TEXT! är att underlätta för nyskriven text att nå ut, inte bara till publik utan framförallt till aktiva, hungriga, nyfikna scenkultursproducenter.

NY TEXT! arrangeras av Byteatern( Kalmar Läns Teater), Cinnober Teater, Dramalabbet, Institutet, Teater Tamauer, Teater Kurage, Backa Teater, Nationella Dramaturgiatet, Profilteatern, Regionteater Väst, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Riksteatern, Skuggteatern, Teater Scenario, Teatr Weimar & Ögonblicksteatern mfl.

Källa:
http://www.riksteatern.se/


Ung poesis skrivartävling 2008

Här kan du skicka in ditt bidrag!

Är du en sån som skriver? Ung poesi är en poesitävling för ungdomar i åldern 16-19 år,

 välkommen med ditt bidrag!

Vad kan du vinna? Tjugo finalister väljs ut och publiceras i vår antologi "Ung poesi-08".

Dessa tjugo blir också inbjudna till Göteborg den 24-25 oktober och får gratis inträde till

 festivalen, resebidrag och övernattning på vandrarhem.

Två stycken vinner varsitt stipendium på 2 000 kronor!




Vi har några enkla regler:


·-Du måste vara mellan 16 och 19 år för att skicka in bidrag.


- Du får skicka in minst en och max tre dikter.

- Ditt bidrag måste vara delvis på svenska. Detta betyder att det går bra att skicka in

  språkmixade dikter, eller exemeplvis en dikt på engelska och en på svenska.

- Du måste skicka in ditt bidrag senast den 15 september 2008.

För att läsa mer om tävlingen och poesifestivalen.

Gå in på

http://www.poesifestival.se/ungpoesi_tavling


Novelltävling för LIV-anställda
1983 utlyste landstinget i Värmland en novelltävling. Man vände sig till alla anställda i LiV. Tävlingen vanns den gången av VFS-medlemmen Gösta Karlsson med novellen "Otto har ägga".   Nu är det dags igen. Den här gången är juryns ordförande en VFS-medlem, Anders Hjertén. Novellen ska på ena eller andra sättet ha anknytning till Landstinget i Värmland.
Senast 15 oktober ska novellen vara inskickad till sjukhusbiblioteket, Jan Schutzer, Centralsjukhuset, 651 85 Karlstad.   Läs mer på landstingets intranät (endast för LiV-anställda).   Skriv i sommar, skicka in höst uppmanar Gun Berger, VFS-medlem och LiV-anställd

Ny omgång av Umeå Novellpris

Nu utlyses den andra omgången av Umeå Novellpris, ett pris som instiftats som ett led i Umeås satsning på att bli Europas Kulturhuvudstad 2014. Novellerna, som ska vara nyskrivna, får skickas in mellan den 1 maj och den 1 november 2008. Priset på 100 000 kronor delas ut till den vinnande novellen vid en prisceremoni i april 2009.

  

Med en årligt återkommande novelltävling vill Umeå skapa ett nytt forum för den svenska novellen baserat på Västerbottens ställning som Berättarnas län. Tävlingen är nationell och vänder sig till alla som skriver på svenska.

Umeå Novellpris instiftades år 2007 som en del av Umeås aktiviteter inom kulturhuvudstadssatsningen. Den första prisutdelningen ägde rum i mars 2008.


Inget särskilt tema i år

Inför nästa år kommer temat att vara fritt och det kommer att utses en vinnare som får ta emot 100 000 kr. I samband med den första prisutdelningen i mars 2008 publicerades en antologi med de fem bästa novellerna. Boken finns att beställa via webbplatsen umea2014.se. En motsvarande antologi kommer att produceras varje år. Prisutdelning i april 2009


Alla noveller skickas in anonymt med namn och adress på författaren i ett separat igenklistrat kuvert. Digitala bidrag accepteras inte. Novellen får inte ha publicerats tidigare. Temat är således fritt i år, man kan alltså skriva om vad som helst. Det går bra att skicka in flera noveller, men i separata kuvert.

Sista dag för inlämning är 1 november, 2008.  Prisutdelningen äger rum i april 2009.

För mer information kontakta:

Marianne Hård af Segerstad
Samordnare, Umeå 2014
090-16 22 66
070-56 15 886
[email protected]


Jörgen Boman
Pressinformatör
Informationsenheten
Umeå kommun
090-16 11 24
070-669 00 10
[email protected]


Alkoholen i mitt liv

Nordiska muséet, Stockholms universitet och Vin & Sprithistoriska muséet inbjuder till ett riksomfattande skrivarupprop. Liv i Sverige stödjer projektet. En läsvärd kombination av bidrag kommer att publiceras i en antologi varav några prisbelönas. I prisjuryn ingår bland andra författarna Hasse Alfredsson, Åsa Linderborg och Lawen Mohtadi.

Du kan välja mellan tre olika alternativ

*Skriv en självbiografi

*För dagbok under två månader

*Svara på en frågelista

Texterna ska vara insända före 15 december 2008

Läs mer - http://www.alkoholenimittliv.se/


Din plats i historien

Sveriges Television planerar ett nytt webbprojekt och teveprogram, som bygger på tittarnas medverkan. Projektledarna Barbro Hård och Kristoffer Sjöholm vill ha skrivna historier i första hand för publicering på en egen hemsida på SVT. Texten bör vara på en A4-sida. Berättelsen ska utgår från en plats på Sverigekartan. Ett antal berättelser ska spelas in som en 10-15 minuter lång reportagefilm. Filmerna ska utgöra stomme i ett historiemagasin för TV, där man spinner vidare tillsammans med lämplig historiker eller anan "mervetare".


Maila den berättelse till: [email protected] - håll ögonen öppna för små reklamsnuttar på SVT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback