En dag på caféet

Cafelivet blomstrar som aldrig förr. Går en ny era till mötes.  Och det är en ljuvlig doft som slår emot när man öppnar dörren. Nybakade wienerbröd, sockerkakor, kondisbitar, kakor, bakelser och tårtor trängs i diskarna vackert exponerade.

Tidiga mornar fikar byggkillarna som stylar hudvårdssalongen vägg i vägg. Enstaka gäster äter frukost och läser morgontidningen. Skolungdomar samlas gärna före skolan eller under håltimmar med läxboken på bordet. En och annan flanör i väntan på affärernas öppnande avnjuter en vanlig kaffe med kanelbulle. Alla caféer med självaktning erbjuder dessutom mängder med olika kaffevarianter, som latte, cappucino m.fl.

Under lunchtid fylls caféerna med gäster som äter luncher i form av pajer, fyllda baguetter eller sallader. Men på eftermiddagen dyker småbarnföräldrarna upp med sina barnvagnar. Brickorna är lastade med bakelser, äppelpaj och vispgrädde eller chokladbiskvier. Mellan shoppingrundorna vilar företrädesvis kvinnor sina trötta ben till en kopp kaffe. Ett fåtal män med kasse från Claes Ohlson kan dock märkas. Korta affärsmöten och projektarbetande skolungdom fyller på i den sena eftermiddagen.

©Maria Silvia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback