Dagbok 17 - 23 september 2006

Söndag 17 september

Vaknar tidigt. Idag är valdag. Röstar i sockenstugan. M sitter som valförrättare. Åker hem och inväntar valvakan. Vädret är lite grått. Valvakan är spännande och det preliminära resultatet blir att Allians för Sverige vinner med ganska bred marginal (M, C, FP och KD). Persson meddelar han avgår både som statsminister och partiledare. Betalar räkningar och ordnar inför bokmässan. Fortfarande inga böcker.

Måndag 18 september

Ledig dag hemma. Ringer förlaget som äntligen fått vår bok och lovar leverera 50 ex direkt till Värmlandsmontern i Göteborg. Åker till E för att klippa mig och få slingor. Pratar med M o J men jag hinner inte upp och fika med dem. I landstinget byts majoriteten till förmån för vänsterblocket. Kommunen behåller sin röd-gröna majoritet. På kvällen möte med hembygdsföreningen. Planerar cafékväll. Det blir berättarkväll.

Tisdag 19 september

Upp kl. fem som vanligt. Har ingen sittplats från Hallsberg men sätter mig i bistron och dricker kaffe. Stressigt på jobbet med mycket som skall vara klart. Handlar i närbutiken. Köper Expressen för att se hur valresultatet påverkar. Bl.a. lägre skatt men slopade avdrag för a-kasseförsäkringen. Det skall bli slopade eller sänkta arbetsgivaravgifter för vissa arbetslösa. Kostnaden för hushållsnära tjänster kan dras av i deklarationen. Nya jobb skall skapas för att kapa arbetslösheten.

Onsdag 20 september

Arbetsdag igen. E o K har fått sitt hus sålt och köparna flyttar in 1 december. I väntan på sin lägenhet bor man i en övergångsbostad. IT-konsult har bytt dag till den 21 sept. men det är ändå mycket som ligger på hög. Planerar att åka till bokmässan efter lunch på fredag.

Gun mailar att det kommit 800 böcker i stället för 500 men det blir ingen ändring på priset. Resterande böcker levereras nästa vecka. Förlaget behåller 50 ex för försäljning och att skicka till tidningar. Äter lunch med arbetskamrater på thairestaurangen.

Läser på löpsedeln att det är statskupp i Thailand.

Fredag 22 september

Arbetar förmiddagen. Tar tåget till Göteborg 13,10 från Uppsala. Klagar i Bistron på att det dom inte för den lilla chokladbiten längre men SJ:s ordförande som medföljer tåget antecknar mitt önskemål. Kommer fram 17,20 till Göteborg. Tar spårvagnen och stiger av vid mässområdet. Handlar frukost på vägen till vårt hotell. A-S, B o G har varit på bokmässan hela dagen. Jag har fått portkod av G så jag hämtar nyckeln i nyckelboxen och installerar mig i vårt rum. Fikar i det lilla pentryt i väntan på de övriga. På kvällen lagar B Baltiska köttfärsbullar med vildris (gott). Vi tränar inför morgondagens framträdande och L kommer och filmar oss när vi har vårt privata boksläpp. Vi firar med champagne. Jag har inte sett vår bok ”Fyra sorters kakor  -en bok om möten” förrän i dag.

Lördag 23 september

Uppe tidigt och äter frukost. Kommer till bokmässan vid 08,30. B har gått tidigare. Använder min inträdesbiljett som jag fått. Klockan 9,30 är det vår tur. Lite nervöst är det trots vår träning. Vi sitter vid ett runt bord i Värmlandsmontern och mikrofonerna är utmärkta. Trots den tidiga timmen har det samlats en hel del publik. Fem minuter var har vi fått för att läsa våra texter. Hälsar på B o K-Å som köper en bok i montern för Värmlandslitteratur. Efter vårt framträdande skiljs vi åt för att gå på egna strövtåg på mässan. Vilar benen vid ett cafébord emellanåt och träffar förläggare, andra författare och förstås glada mässbesökare däribland vitsande Göteborgare. Äter woklunch med A-S. Lyssnar på Birgitta Widmark, Uppsala som presenterar ”Pussa Grodan”. Besöker NOFF:s representant och får kontaktperson i Gun-Britt Karlsson i Torsby. Lyssnar bl.a. på Bengt Berg, Elisabet Härenstam, Lars Lerin och Jan Guillou.  

På kvällen går vi till ”vår” grekiska restaurant i backen ovanför hotellet. Trevlig personal, relativt billigt och massor med mat. Firar B som fyller år.

©Maria Silvia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback