Onumrerat på Taubespelen

16 juli 2006

 

En strålande vacker sommardag går resan till Taubespelen på Västkusten. Vi startar tidigt och trafiken är lugn trots semestertider. Efter diverse fikastopp anländer vi till Dragsmark där färjan tar oss till Ängön.

Vi är i god tid och bänkar oss för vår inhandlade lunch i gröngräset. Lövskogen står lummig kring ängen där spelen hålls och folk strömmar hela tiden in på festplatsen. Många har tagit med egna utflyktskorgar fyllda med godsaker

Till attraktionerna hör bl.a. tillverkning av rep och trossar på gammalt sätt. Här finns tillfälle att vara med och tillverka sin egen tross. Gediget konsthantverk från Bohuslän och svindlande goda produkter av havtorn finns att köpa.

Efter lunchen strövar vi ut på klipporna för att njuta av sorlet från vågorna och fåglarnas flykt. Här känns verkligen inspirationen till ”så skimrande var aldrig havet” allestädes närvarande.

Så är det dags att bänka sig. Artister som Sven-Bertil, Lill Lindfors, Brolle Jr., Peter Harryson, Göran Fristorp, Bosse Larsson och Bengt Magnusson samt en och annan hemlig gäst underhåller oss med sång och musik ur Evert Taubes visskatt.

Efter en fyra timmar lång konsert vänder vi färden hemåt igen.

 

Enda plumpen i protokollet var våra biljetter märkta Onumrerat vilket på denna konsert innebar att man fick hyra en stol för att få sittplats.

 

©Maria Silvia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback