När alla änglar sover på Heidruns

Heidruns, Fensbol, 23 juli 2006.

 

En strålande varm sommarsöndag i Heidruns trädgård. Bland blommor, träd och skulpturer trängs ortsbor, sommarvärmlänningar och turister. Tvåhundrafemtio stycken närmare bestämt. Den lilla trädgården rymmer nog inte fler men gott humör och kaffe med bröd förgyller dagen och programmet vi väntar på.

In på scen stiger Bengt Berg, som alltid lika klurigt dubbeltydig. Det är fjärde sommarprogrammet på Heidruns i år. Han presenterar de medverkande och så brakar det loss.

Inleder gör ”Dusty fingers” som är en duo bestående av Lisa Bodland och Britta Olsson. Helt rätt klädda i västerninspirerde klänningar. Lisa och Britta sjunger och spelar omväxlande till gitarr och dragspel, munspel eller xylofon. Mycket blues- och countryinspirerad musik med kärlekstexter på engelska.

”När alla änglar sover”. Därefter underhåller Bengt Berg, Stig Torstensson och Göran Samuelsson med sitt blandade program av diktläsning, skrönor och historier och musik. Bengt och Stig läser dikter. Stig berättar historier och Göran spelar och sjunger.

Allehanda texter blandas: Gunnar Ehne, Majken Olsson, Gunnar Svensson, Kent Andersson och Bengt Berg. En minnesvärd eftermiddag på Heidruns trots trilskande högtalaranläggning.

©Maria Silvia

 

Faktaruta:

Heidruns Bok- & bildCAFÉ är beläget norr om Torsby. Hela nedre våningen upptas av Heidruns vänner. I bokhandelns finns böcker utgivna av Heidruns och andra förlag. I butiken hittar man också ett antikvariat och värmländskt konsthantverk. Två av rummen upptar utställningsyta och här finns varje år nya spännande utställningar. I caféet bjuds gott kaffe med hembakat bröd.

 

Källa: http://www.heidruns.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback