Dagbok 13-19 augusti 2006

Söndag 13 augusti

Missade 30-årsdag igår den 12 augusti.

Tittade på förslag till omslaget för noterna.

Kusinerna från Dalsland hälsar på mellan morgon- och kvällsmjölkning.

I morgon ny arbetsvecka. Väntar spänt på besked om tryckdatum för vår bok.

Saxade nyheter: Regeringen planerar givarkonferens till förmån för Libanon. Valrörelsen har startat och partiledarna gör utspel. Drygt en månad till valet.

Israel och Libanon överens om vapenvila, men det kan dröja flera veckor in FN-styrkan på 15 000 man är på plats. Verkar som Israel tänker stanna till dess styrkan kommit på plats.

 Måndag 14 augusti

Väckarklockan ringer 05.00 som vanligt. Ännu glest på tåget från Karlstad men i Degerfors fyller det på. Frukost i Katrineholm. Hejar på flera pendlarkamrater, som börjar efter semestern. Tåget försenat tio minuter till Stockholm och hissen är ur funktion. Pendeln till Uppsala är felskyltad med Hallsberg.

 Tisdag 15 augusti

Saxade nyheter: Vapenvila infördes mellan Libanon och Israel klockan 08.00 lokal tid igår. Vapenvilan baseras på FN-resolution 1701. Trots detta två ihjälskjutna hizbollakrigare.

Onsdag 16 augusti

Middag med min hyresvärdinna. Sill och potatis. Kanske sommarens sista.

Saxade nyheter: Israel bombade Gaza i måndags på jakt efter medlemmar i islamiska Jihad

Kritiskt brandläge i Norrbotten där en stor skogsbrand härjar.

 Torsdag 17 augusti

Letar bindningsmaskin till notbladen men varken bokhandeln eller varuhusen har något sådant i sitt sortiment. Claes Ohlson är räddningen och där är de förstås slut. Köper doppresent och presentkort på biobiljetter till trettioåringen..

Saxade nyheter: Det dröjer fyra år innan alla har fått bredband i Värmland. Man har uppnått 90 procent hitintills (och jag väntar fortfarande). Regn över storbranden i Norr.

Libanon återuppbyggs efter det 33 dygn långa kriget. Bl.a. är 80 broar är sönderbombade Kostnaden beräknas till 3,5 miljarder amerikanska dollar. Flera länder som Frankrike, Ghana, Indien, Irland, Italien, Kina, Polen och Ukraina håller ingår i FN-styrkan Unifil, som tillsammans med Libanons arme skall ta ansvar för södra Libanon.

 Fredag 18 augusti

Äter Sushi med arbetskamrater på lunchen.

Tidig hemfärd. Premiäråker tvåvåningståget från Uppsala till Stockholm men missar att prova övervåningen. Byter till X2000 mot Karlstad.

S har skickat notbladen med text på tre dikter och en inspelning av ”I höstens tid”. ”Nu jorden smyckas åter” framförs på Gravadagen den 27 augusti.

Författarcentrum VÄST meddelar att jag blivit invald i FCV den 15 augusti. Årsavgiften är 250 kronor.

Saxade nyheter: 33 procent tvekar inför valet. Luftfartsverket förslår att det skall bli tillåtet att handla taxfree på hemresan. Landstinget i Värmland skall spara 70 miljoner.

20 000 palestinier instängda i Gaza.. I Libanon finns nu en brigad med 2 500 soldater placerade i södra delen. Libanon planerar totalt 15 000 mannar, vilket är lika många, som skall ingå i FN-styrkan Unifil.

 Lördag 19 augusti

Handlar som vanligt tidigt på Bergvik och dricker kaffe i cafèet.

Ringer  L  A och hör om han vill medverka på Gravadagen på vårt planerade bokbord. Han skall hälsa på i Karlstad på söndag och kan kanske komma den här vägen. Jag ringer även E B om medverkan men han är tyvärr bortrest den 27 augusti.

Pratar med S, som skall skicka text och noter till några förlag och jag anmäler mig till STIM. Planerar försäljning av notblad på Gravadagen.

Dop i Norrstrandskyrkan. M sover sig nästan igenom akten trots alla kamerablixtar och vattenbegjutning på hjässan. Sjunger med i ”Tryggare kan ingen vara” och tänker på bomber, som briserar in i oskyldiga barn i hela världen.  Stolta mor- och farföräldrar. Räknar till fyra generationer på båda sidor. Kaffe och tårta i församlingshemmet.

Saxade nyheter: Bengt Emil Johnson får årets lyrikpris av Gustaf Fröding-sällskapet. En enda person har klottrat för 91 000 kronor.

Italientrupp till Libanon.

/Maria Silvia

 

Saxade nyheter är inhämtade från såväl internetbaserade media samt TV, Radio och papperstidningar.


Kommentarer
Postat av: lavac

Intressant! Du gör just något som jag saknar! Beskriver din omgivning på ett lokalt plan, inte genom press, tv eller radio utan så snävt som du ser genom ditt fönster. Jag ser bloggen som en möjlighet att föra ut lokala händelser, inga storverk utan den vardag man befinner sig i just för stunden.
Skulle gärna se mer av den varan i alla bloggar som skickas från hela Sverige. säger Lasse och tackar för läsningen!

2006-08-20 @ 11:52:22
Postat av: aggiornare

Stupore! Amo questo luogo!:))))))) http://www.usate348.org/aggiornare

2007-02-19 @ 01:47:10
Postat av: virgilio

Great site! Good luck to it's owner! http://www.bovso.org/virgilio

2007-02-23 @ 02:11:04
Postat av: cavalli

pagine piuttosto informative, piacevoli =) http://www.flryanair.org/cavalli

2007-02-24 @ 23:22:47
Postat av: Treno

..Rather helpful information you have here. Grazie! http://www.trenitalia.275mb.com

2007-03-07 @ 17:22:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback