Ett år med rymdfärder

Det var ett år med rymdfärder, idrottsframgångar, översvämningar, Nobelfest och obetalda tv-licenser. Ett år ganska likt andra år med andra ord. Men det är klart, förste svensken i rymden och sju guld i OS i Turin slår det mesta.
Kungafamiljens år visades, som vanligt med statsbesök, invigningar och fester. Det som skiljer varje år är familjens klädsel, som visar att det är ett nytt år som visas. Pompa och ståt och det är klart, några av våra skattekronor går till arrangemangen.
Pamuk får nobelpriset 2006 i litteratur men själv läser jag Oates ”Älskad, saknad”.
Inte för att jag saknar snön men på julafton hade det suttit bra med lite vitt skimmer.

Ny regering med fyra partier i regeringsställning. Utan ansats genomför de sina vallöften.

På offerdagen avrättas Sadam.

Inte heller nyårsafton visar upp snö. Kanske är den redan slut och fortsätter regnande och temperaturökning, blir det väl snart regnskog.

 

Om inte annat Ett riktigt Gott Nytt 2007.

© Maria Silvia

 

Sommarcaféet, Evald Björkman och Fyra sorters kakor

Fyra sorters kakor - en bok om möten

Sommarcaféet pryder omslaget till boken "Fyra sorters kakor - en bok möten". Det är en dikt- och prosaantologi av Gun Berger, Ann-Sophie Cedricson, Birgitta Leander och Maria Silvia.

Spännande ljusslingor i vinternatten

Sen söndagseftermiddag tar jag tåget mot Stockholm för vidare färd mot Uppsala. Snön lyser ännu med sin frånvaro och det är kolsvart utanför. Regnet strilar ned och bildar mönster på tågfönstret. Hämtar te och smörgås i bistron. Det är nästan fullsatt och jag hamnar gärna i samspråk med andra passagerare. 

Enstaka strålkastare från bilar eller mötande tåg blänker till. Vi närmar oss jul. Det syns framförallt på husen, som vi passerar. Det är mysigt med de traditionella ljusstakarna i fönstren och granar med belysning som utgör fyrbåkar i mörkret utanför.

Influerade av amerikanska och kontinentala vanor har husägare försett sina tak och knutar med ljusslingor. Fantasin triggas igång när man ser de ljussatta konturerna kring mörka fält.

©Maria Silvia

2006-12-10


Vid konsumbussen, Evad Björkman

Vid konsumbussen, Evald Björkman